Vrouwen niet naar EK handbal

De handbalvrouwen slaagden er afgelopen zaterdag in Nieuwgein niet in om zich te plaatsen voor het EK in december in Roemenië. De speelsters van bondscoach Bert Bouwer verloren met 26-24 van Joegoslavië.

De handbalsters, die eerder al werden uitgeschakeld voor de Olympische Spelen, zijn tot begin volgend jaar verstoken van interlands, als de WK-kwalificatie begint. Nederland verspeelde op onverklaarbare wijze de riante uitgangspositie (28-28 vorige week in Podgorica) en verloor van de niet groots spelende Joegoslavische vrouwen.

,,Dit is verschrikkelijk. We misten ballen, dat kan een klein kind zelfs nog. Sorry hoor, maar zo kun je natuurlijk nooit winnen'', verwoordde Natasja Burgers haar ergernis over de verloren expeditie.

De handbalsters, drie jaar geleden begonnen aan hun voorgenomen weg naar de top, worden voorlopig met het Nederlands team in hun ontwikkeling geremd. ,,Een aantal vrouwen speelt niet in op wat we trainen. Misschien zitten ze aan hun plafond'', verklaarde Bouwer. Zijn missie wil hij echter niet opgeven. ,,Ik kan nu wel janken, maar dit is toch een geweldig team?''