Tweede ronde in Turks-Cyprus

In de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in de eenzijdig uitgeroepen Turkse Republiek van Noord-Cyprus is geen van de kandidaten erin geslaagd een absolute meerderheid te behalen. De huidige president, Rauf Denktas, kreeg 43,6 procent van de stemmen, zijn voornaamste rivaal, premier Dervis Eroglu, 30 procent. De tweede, en beslissende, ronde van de verkiezingen heeft plaats op zondag 22 april. In Turkije zijn de presidentsverkiezingen in Noord-Cyprus met grote belangstelling gevolgd. De Turkse regering en pers zouden graag zien dat Denktas, die de alleen door Ankara erkende Turkse Republiek van Noord-Cyprus al jaren leidt, herkozen wordt. Op 23 mei begint in New York een nieuwe ronde van besprekingen over de toekomst van het verdeelde eiland. De Turkse regering ziet in Denktas een trouwe bondgenoot, die ervaren genoeg is om de delicate besprekingen met de Grieks-Cyprioten te voeren.