Selectie Radio

De wandelende tak. Opnamen van de muziek van de Kasai, de diamantstreek van Congo. Radio 4, 18.30-19.30u.

Opium. Gesprekken over de Gouden Eeuw met historicus Willem Frijhoff, kunsthistorica Thera Coppens en muziekhistoricus Kees Vlaardingerbroek. Verder o.a. hoboïst Bart Schneemann over zijn solo-cd. Radio 1, 20.04-22.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van komiek Paul Haenen in Maarssen praat kunstschilder Jan Andriesse over de Haagse School-schilder J.H. Weissenbruch. Verder bioloog Arjen Kikkert over de aardhommel en een 10 jaar geleden uitgezonden portret van KRO-presentator Kees Schilperoort. Ook wat `mijmeringen van de bedrand'. Radio 5, 22.02-24.00u.

Spiegels. Portret van oprichtster van War Child Nederland Willemijn Verloop die kinderen in (voormalige) oorlogsgebieden helpt. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.