Islamitisch feest ontaardt in vechtpartij

Een Pakistaans islamitisch festival is gisteravond in Rotterdam ontaard in een massale vechtpartij. Zes feestvierders raakten gewond en moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis. In een moskee aan de 's-Gravendijkwal in Rotterdam had eerder op de avond een verkiezing van de moslimraad plaatsgevonden. Toen na het tellen van de stemmen bleek dat de gematigden met een minieme voorsprong de verkiezing hadden gewonnen, sloeg bij de radicalen de vlam in de pan. De twee partijen raakten daarop vrijwel meteen slaags. De vechtpartij tussen ongeveer vijftig mannen zette zich buiten de moskee voort. De gealarmeerde politie wist de rivaliserende groepen uiteindelijk te kalmeren. Toen bleken zes mannen zodanig gewond, dat zij naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Er werden geen aanhoudingen verricht, maar de politie man wel enkele feestgangers mee naar het bureau voor verhoor.