Doden bij illegale oversteek Spanje

Het afgelopen weekeinde zijn zeker twee vrouwen, van wie één in verwachting, omgekomen bij een nieuwe golf van illegale immigranten die met acht sloepen vanaf de Marokkaanse kust de Canarische eilanden trachtten te bereiken. In totaal ging het daarbij om 119 mensen merendeels afkomstig uit landen ten zuiden van de Sahara. De slachtoffers vielen toen een van de boten met twintig opvarenden omsloeg voor de noordelijke kust van het eiland Lanzarote. Vijf mensen worden nog vermist. De overigen werden aangehouden en zullen worden uitgewezen. De gearresteerde eigenaars van de boten, afkomstig uit Marokko, wordt illegale mensenhandel en mogelijk dood door schuld ten laste gelegd. Alleen al in de maand april werden voor de kusten van de Canarische eilanden driehonderd illegale immigranten ontdekt.