Deadline voor Postma

Haar nieuwe sponsor Frisia wil het nieuws niet bevestigen, maar Marianne Timmer heeft bekendgemaakt dat ze voor de komende twee seizoenen onderdak heeft gevonden bij de langebaan-schaatsploeg-in-oprichting van Dirk Scheringa. Ze mag Egbert van 't Oever meenemen. Hij heeft haar afgelopen seizoen bij Sanex als coach begeleid. De Lissenaar komt echter in dienst als organisator. Scheringa, de voorzitter van AZ, is nog op zoek naar een coach en onderhandelt ook met Ids Postma. De KNSB, die opnieuw een schaatstopper dreigt kwijt te raken, kijkt vanaf de zijlijn met gemengde gevoelens toe. KNSB-voorzitter Wim Schenk vraagt zich af wat de realiteit is.

Wat weet u van de jongste ontwikkelingen rond de ploeg van Scheringa?

Schenk: ,,Ik lees ook namen van mensen met wie er volgens mij slechts contacten zijn, zonder de r van Richard. Er zou worden onderhandeld met coach Leen Pfrommer maar die heeft dat volstrekt ontkend. Ik zou het ook vreemd vinden als Timmer nu weer met hem in zee wil gaan. Na Krook heeft ze Pfrommer al eens ingeruild voor Mueller. Nu wil ze na twee jaar weer wat anders.''

Wil de KNSB met Ids Postma zo langzamerhand niet weten waar ze aan toe is?

,,Het wordt inderdaad tijd dat we richting Ids Postma een deadline gaan stellen. Hij zal de eerste helft van deze week uitsluitsel moeten geven. Wij staan op het punt de kernploegen voor het volgende seizoen in te delen. De KNSB heeft hem een goed aanbod gedaan. Qua inkomsten gaat hij er duidelijk op vooruit. We zouden in het najaar al met Ids praten over contractverlenging. Ik kan me voorstellen dat hij bij Frisia wil weten hoe het begeleidingsteam eruit gaat zien. Aangezien zijn toekomst al is verzekerd (Postma neemt het agrarisch bedrijf van zijn ouders over, red.) hoeft hij de overstap niet louter voor het geld te maken.''

Wat vindt u ervan dat de schaatsploegen nu als paddestoelen uit de grond schieten?

,,Als ik hoor welke bedragen er worden betaald dan begint dat op absolute gekte te lijken.''