Selectie Radio

Vroege vogels. O.a. over de aandeelhouders van het ASN-aandelenfonds; de Stichting Varkens In Nood die met schrijfster Yvonne Kroonenberg op bezoek gaat bij varkensboeren en afscheid van toezichthouder Simon van den Berg van het eiland Rottumeroog. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. Na de column van oud-Parool journalist Max Nord een gesprek met Evelyn de Roodt over het boek Oorlogsgasten: vluchtelingen en krijgsgevangenen in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Verder hebben de dansscholen in Nederland een negatief imago en het tweede deel in een serie over het reddingswezen. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Een debat n.a.v. het boekje Tegenmacht gevraagd van politiek commentator Willem Breedveld. De auteur gaat in discussie met Jet Bussemaker van de PvdA en VVD'er Arno Visser. Verder vertelt o.a. cineaste Hillie Molenaar over de film die zij maakte over de onafhankelijke Keniase krant The Daily Nation. Radio 5, 13.03-15.00u.

Radio 1-journaal. PvdA-fractieleider Ad Melkert praat over de verdeling van de miljarden en de oplossingen die de partij zoekt voor de files en de problemen in het onderwijs. Ook wordt gesproken over zijn wijze van leidinggeven. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. O.a. acteur Frits Lambrechts vertelt over het muziektheaterstuk Python en optredens van de Spaanse gitarist Paco Paña en saxofonist Arno Bornkamp. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met zangeres Greetje Kauffeld over haar nieuwe cd Dreaming met verschillende nummers over dromen. Radio 1 & 2, 0.04-1.00u.

Ophef & vertier. Gesprek met regisseur Fow Pyng Hu uit Eindhoven over zijn filmdebuut Jacky, over de verstoorde intergratie van de Chinese gemeenschap in de Nederlandse samenleving. Voorts Maria Barnas over haar roman De baadster en regisseur Gijs Scholten van Aschat over het stuk De Mooie Onbekende. Ook aandacht voor de expositie van Kurt Schwitters. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.