Ronaldo pas eind dit jaar hersteld na knieoperatie

De Braziliaan Ronaldo zal niet eerder dan eind dit jaar terugkeren op het voetbalveld. De ster van Inter blesseerde zich woensdag bij zijn rentree tegen Lazio opnieuw aan zijn rechterknie. De banden daarvan zijn afgescheurd. Daarvoor was hij ook al maanden uitgeschakeld door een blessure aan hetzelfde gewricht. Ronaldo werd donderdag in Parijs geopereerd. Volgens een verklaring van het ziekenhuis zal het herstel van de knie tot het eind van het jaar duren. Of hij ooit op topniveau terugkomt, kon de behandelend arts niet zeggen. Inter heeft Ronaldo voor een bedrag van honderd miljoen gulden verzekerd. ,,Als alles goed gaat, kan hij begin 2001 weer spelen'', zei de Franse chirurg Saillant. ,,Maar we mogen geen wonderen verwachten.'' (AFP/Reuters)