Overname van Norit bestreden

Een groot aantal aandeelhouders van koolstofproducent Norit verzet zich nadrukkelijk tegen de voorgenomen overname door Gilde Investment.

Zij verwerpen het bod van de investeerder die 12 euro per aandeel biedt en Norit van de beurs wil halen. Al is de prijs ,,fair'', beleggingsfonds Orange Fund verkiest een zelfstandige toekomst voor Norit.

De tachtigjarige koolproducent redt het best alleen, zo verwoordt een woordvoerder de argumentatie van Orange Fund het bod van Gilde af te wijzen. ,,Norit heeft Gilde Investments echt niet nodig om aquisities te doen'', concludeert hij. Daarmee verwerpt Orange Fund de hoofdreden waarom Norit zichzelf overlevert aan de verstrekker van durfkapitaal.

Norit meldde een aantal weken geleden Gilde nodig te hebben om de broodnodige overnames te kunnen financieren. ,,De directie is niet vrij van eigenbelang'', vermoedt de woordvoerder van Orange Fund. ,,Als de overname doorgaat, kan de directie namelijk participeren.''

Rabobank-dochter Gilde Investments doet haar bod gestand als zij 95 procent in handen heeft, zo luidt het biedingsbericht. Aangezien Orange Fund 5,51 procent van de Norit-aandelen beheert, lijkt het feest niet door te gaan. Toch wel, vreest Orange Fund. ,,In de kleine lettertjes van het biedingsbericht staat dat de voorwaarden niet spijkerhard zijn.''

    • Eenredeacteuren