Hoofdrol arbiter

Sparta-trainer Dolf Roks vreest dat de 3-1 nederlaag tegen FC Utrecht nog gevolgen voor zijn spelers zal hebben. Nadat scheidsrechter Koopman FC-Utrecht-speler Martel van het veld had gestuurd, ontstond een opstootje waar over en weer werd geschopt en geslagen. Spartaan Marilia zou hebben getrapt en Roks vreest nu dat de Braziliaan op basis van televisiebeelden zal worden aangepakt. ,,Koopman bakte er niets van'', foeterde Roks. ,,Hij keurde een doelpunt van Sparta onterecht af en ook die strafschop tegen ons sloeg nergens op. Straks moet ik nog enkele spelers missen door schorsingen.''Koopman speelde in de tweede helft inderdaad een hoofdrol in de Galgenwaard. Eerst annuleerde hij ten onrechte een treffer van Sparta-aanvaller Boukhari wegens buitenspel. Vervolgens kopte Dijkhuizen Utrecht naar een 1-0 voorsprong. Marbus maakte voor Sparta gelijk, waarna Kuyt de thuisploeg op 2-1 zette. In de 65ste minuut toonde arbiter Koopman Utrecht-aanvaller Martel terecht de rode kaart na een slaande beweging. Daarna sloeg de vlam in de pan. Koopman had de grootste moeite beide ploegen in het gareel te houden. De rust keerde pas terug toen FC Utrecht op 3-1 kwam. Spartaan Marilia trok Lucius naar de grond. Robbemond benutte de penalty koeltjes.