BMW krijgt alternatief bod voor Rover

Het Duitse autoconcern BMW heeft gisteren bekendgemaakt een alternatief bod te hebben gekregen voor het noodlijdende Britse dochterbedrijf Rover. Het is afkomstig van een consortium onder leiding van de vroegere Rover-topman John Towers. BMW wilde geen details geven. BMW besloot vorige maand Rover over te doen aan de investeringsmaatschappij Alchemy Partners en de terreinwagendivisie Land Rover te verkopen aan Ford. Alchemy wil Rover omdopen tot MG en zich vooral concentreren op sportwagens.

Dat zal leiden tot halvering van de productie en een verlies van duizenden arbeidsplaatsen.Het bod van Towers was gistermorgen al aangekondigd door de Britse minister van Handel en Industry, Stephen Byers. De bewindsman liet zich er positief over uit. Towers lijkt ook de steun te hebben van de Britse vakbonden. BMW heeft laten weten het bod te zullen bekijken. De overeenkomst die BMW over de verkoop van Rover met Alchemy heeft afgesloten is nog niet definitief. (ANP)