POTTER HOEKJE

Elke week nieuwtjes over de boeken van tovenaarsleerling Harry Potter in dit speciale Potterhoekje.

Lekker stiekem tot laat lezen

Nieuwe Potter twee keer zo dik

HET NIEUWE BOEK over Harry Potter, deel 4, dat schrijfster Jo Rowling onlangs inleverde bij haar uitgever in Engeland, Bloomsbury, is bijna twee keer zo dik als het vorige deel. Het nieuwe boek wordt zo'n 640 pagina's terwijl deel 3, Harry Potter & De Gevangene van Azkaban 326 bladzijden telt. Dat laat Elsbeth Louis van de Nederlandse Potter-uitgever, De Harmonie, weten. Dat betekent dus dubbel leesplezier voor de Potter fans. Op 8 juli komt de nieuwe Potter in Engeland uit in een oplage van 1 miljoen exemplaren. De titel is nog steeds niet bekend. De Harmonie hoopt voor het eind van dit jaar de Nederlandse vertaling van deel 4 gedrukt te hebben.

Mijn meester is niet bij de tijd

IK BEN HELEMAAL FAN van Harry Potter, maar mijn meester leest voor uit Sjakie en de chocoladefabriek, hij is jammer genoeg niet bij de tijd. Maar bij de juf uit groep zes ligt Harry Potter op haar bureau. Dat vind ik vreemd. De rest uit onze klas is ook helemaal fan van Harry Potter. Mijn meester van groep 5 zei dat hij alle boeken kende, maar een keer moest ik een boekverslag maken over mijn lievelingsboek en toen kende hij het niet.

(Eigen nieuws Hannah Hamans, 8, Breda)

Hagrid met plu

WIJ ZIJN FLOOR van der Holst en Emmeline Raab. Wij schrijven voor het Potterhoekje want vandaag, 14 april houdt Floor haar boekbespreking over het tweede deel en Emmeline over het derde deel van Harry Potter. Een jongen uit onze klas, René Hendriks, heeft zijn boekbespreking over het eerste deel gedaan. Dus onze hele klas wordt op de hoogte gehouden. Wij vinden het echt SUPERCOOL om in Harry Potter te lezen, Floor had in een week het eerste deel al uit en we blijven soms stiekem tot heel erg laat er in doorlezen.

(Eigen nieuws Floor van der Holst, 11 en Emmeline Raab, 11, Breda)

Wat vind je van Harry Potter-boeken? Schrijf over je Harry Potter-belevenissen aan het POTTER HOEKJE, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet naam, adres en leeftijd op je brief.