Pokémon de film woensdag in bioscopen

IN 90 STEDEN is vanaf woensdag Pokémon De Film te zien. In de film nemen Pokémon-trainer Ash Ketchum het met Pikachu en andere kleine monstertjes, Pokémon, op tegen de sterkste en allerslechtste Pokémon Mewtwo. Mewtwo is door wetenschappers gemaakt in het laboratorium met erfelijk materiaal (DNA) van de zeldzame Pokémon Mew.

In de film worden de nieuwe Pokémon Donpahn, Snubbull en Marill geïntroduceerd. De Pokémonfilm was in Amerika een groot succes.

Wie een bioscoopkaartje voor de Pokémonfilm koopt heeft kans om ook een Pokémon-ruilkaart te krijgen bij het filmkaartje. ,,Maar op is op,'' zegt de woordvoerdster van het filmbedrijf Warner Bros. Holland, die de film hier uitbrengt. Zondag, overmorgen is de première (de eerste voorstelling) van de Pokémonfilm in Amersfoort, maar daar mogen alleen mensen die uitgenodigd zijn binnen - zoals bekende Nederlanders met hun kinderen.

Uit de duizend Pokémon-brieven en tekeningen die de Kinderpagina kreeg zijn tien inzenders getrokken die binnen drie weken een klein pakje Pokémon kaarten krijgen. Dit was de laatste verloting. Volgende week meer over onder andere de scholen die inzonden. De 10 Poké-winnaars deze week: 1. Cecilija Pydas, Delft; 2. Debbie Maenhout, Retranchement; 3. Demi Verhoeven, Hoofddorp; 4. Vincent Herfst, Rotterdam; 5. Stefanie v/d Weerd, Blaricum; 6. Samantha Bol, Oss; 7. Joeri Goos, Huizen; 8. Aernout Ottens, Sneek; 9. Syamiroh Sulchan, Amsterdam; 10. Marthe Wijders, Santpoort-Noord is anti-Pokémon, dus zij wint een boekenbon.