Peter aan klompvoet geopereerd

De 13-jarige Ethiopische schoenpoetser Peter Indalo die een klompvoet heeft, wordt deze week voor de tweede keer aan zijn voet geopereerd in een ziekenhuis in Adis Abbeba, de hoofdstad van Ethiopië.

Lezers van de Kinderpagina hebben het geld voor deze medische behandeling, bijna 3000 gulden, bijeengebracht. Ze hebben dat gedaan na een oproep, afgelopen kerst, van de twee Nederlanders Rob en Dafne de Jong, die een reis rond de wereld maken met hun motor met zijspan. Ze berichten daarover regelmatig op de Kinderpagina, omdat ze in hun zijspan honderden tekeningen meenemen van kinderen uit Nederland (via de Kinderpagina) en andere landen waar ze door komen. Ze vertellen steeds aan de hand van die kindertekeningen op scholen over hun reis. In Gondar, Ethiopië raakten ze in contact met Peter Indalo, een jonge kreupele schoenpoetser zonder ouders. Met hulp van lezers van de Kinderpagina hebben Rob en Dafne nu zijn herstel mogelijk gemaakt.

Peter moet na de operatie van deze week nog zeker tien weken in gips lopen. Dan krijgt hij speciale schoenen en moet nog een keer onder het mes. Eind augustus zal hij genezen kunnen terugkeren naar zijn woonplaats Gondar. Tot die tijd wordt hij in een SOS-Kinderdorp in Adis Abbeba opgevangen, waar `moeder Ayelich' voor hem zorgt. Peter gaat ook naar school en leert Engels. Via het Liliane Fonds heeft Dafne ook contact gekregen met mensen die Peter kunnen begeleiden. Als hij dit najaar terug kan naar Gondar, kan hij daar school hervatten en een baantje krijgen bij het bedrijf van een behulpzame bierbrouwerij, Dashen. Dafne heeft haar wereldreis in India onderbroken voor deze hulpactie, en is nu terug op weg naar Australië waar Rob en de motor inmiddels zijn aangekomen. Peter Indalo en Dafne en Rob willen de behulpzame Kinderpaginalezers bedanken voor hun steun, of zoals ze in Ethiopië zeggen: Amasekenalo! (Dank voor uw steun)

Voor meer informatie: Rob en Dafne via e-mail: rideon 96@yahoo.com of de vader van Dafne, Geert Lebbing per telefoon: 0180 - 516683

    • Dafne de Jong