Heerlen mag WTC bouwen

Heerlen mag een World Trade Center (WTC) bouwen. In de Italiaanse stad Triëst heeft het gemeentebestuur gisteren van de mondiale WTC-bestuur, samen met de steden Rome en Jeruzalem, een licentie ontvangen voor het gebruik van de naam WTC. Het kantorencomplex moet in 2003 in gebruik worden genomen. Het levert 400 banen op en vergt een investering van 60 tot 80 miljoen gulden.

Heerlen wordt na Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Eindhoven de vijfde plaats in Nederland met een World Trade Center. Het WTC in Heerlen mikt op een euregionale functie. Voor de licentie heeft Heerlen een half miljoen gulden moeten betalen.

De bouw van het WTC, op een voormalig mijnterrein, zal deels door de gemeente worden gefinancierd uit het vermogen dat is opgebouwd na verkoop van het gemeentelijk nutsbedrijf. Het WTC in Heerlen krijgt een vloeroppervlak van 20.000 vierkante meter en is daarmee van bescheiden omvang.