De Meisjes geannuleerd

Het Nationale Toneel in Den Haag heeft de pogingen gestaakt om alsnog, met een ten dele nieuwe bezetting, een voorstelling van De Meisjes van Jean Genet te presenteren. De geplande première van zaterdag 15 april in Amsterdam komt daardoor te vervallen, evenals de daarop volgende tournee. Eerder stapten Pleuni Touw en Hugo Metsers op. Pleuni Touw en Annemarie Prins speelden De Meisjes veertig jaar geleden samen op de Arnhemse toneelschool en wilden dat dit jaar nog eens overdoen. Wegens verschillende artistieke inzichten verliet Touw echter de repetities, met haar man Hugo Metsers in haar kielzog. Regisseur Johan Doesburg probeerde de voorstelling met Ella van Drumpt en Marthe-Geke Bracht voort te zetten, maar dat leverde geen artistiek bevredigend resultaat op, aldus Het Nationale Toneel.