Blair in de Ban van de Ring

Het favoriete boek van de Engelse premier Tony BLair is In de ban van van de ring, van J.R.R. Tolkien. Dat blijkt uit de jaarlijkse lijst Who reads what, die wordt samengesteld door Glenna Nowell, gepensioneerd bibliothecaresse van de openbare leeszaal in het plaatsje Gardiner, in de Amerikaanse staat Maine. Zij publiceert de lijst met literaire voorkeuren van beroemdheden dit jaar voor de dertiende maal.

Tony Blair noemde ook Sir Walter Scotts Ivanhoe als een persoonlijke favoriet. Uit de lijst blijkt verder dat de Amerikaanse illusionist David Copperfield Charles Dickens' David Copperfield het mooist vindt en dat schrijfster Jackie Collins het grootste genoegen heeft beleefd aan The great gatsby van F. Scott Fitzgerald. In eerdere jaren kwamen al de lievelingsboeken van George W. Bush (De Reuzenperzik, Roald Dahl), Jimmy Carter (Let us now praise famous men, James Agee), Bill Clinton (Honderd jaar eenzaamheid, Gabriel García Márquez) en Al Gore (Mr. Popper's Penguins, Richard en Florence Atwater).

    • Arjen Fortuin