VERZEKERAAR

E-bedrijf: Polis4u

Adres: www.polis4u.nl

Verkoopt: verzekeringen

Opgericht: november 1999

In de e-handel lopen niet uitsluitend snelle twintigers en dertigers rond; adjunct-directeur Cees Troost van Polis4u, een bedrijf dat uitsluitend via Internet consumentenverzekeringen aanbiedt, is 47 jaar. De vier oprichters, onder wie Troost, werkten voor een automatiseringsbedrijf, waar ze onder meer software ontwikkelden voor de verzekeringsbranche. ,,We wilden Internet in een vroeg stadium oppakken'', zegt Troost. ,,We hadden al verstand van verzekeringen en van software, dus dit leek een logische stap.'' Het aanvankelijke idee, een `gewoon' assurantiebedrijf met een Internettak, sneuvelde. ,,Als je op twee manieren zakendoet, gaat het een onder het ander lijden.'' Voordelen van een Internet-verzekeraar zijn volgens hem de lage polisprijs (,,gemiddeld 5 procent goedkoper''), de snelheid waarmee je een verzekering kunt afsluiten en het feit dat de polishouder ,,any time any place kan controleren of hij nog juist verzekerd is''.

Dat laatste doet hij door zijn persoonlijke digitale dossier te bekijken. ,,Als je huis, inclusief computer, in vlammen is opgegaan, mail je ons dat gewoon vanuit het Internet-café of vanaf de pc van je buurman.'' In zulke gevallen kan het Internet-bedrijf volgens Troost sneller reageren dan de traditionele verzekeraar. Voor de zekerheid gaf Polis4u aan cliënten ook een telefoonnummer, maar tot nog toe is er nauwelijks gebeld.

Collega's uit de verzekeringswereld beweren dat rendabele e-commerce niet mogelijk is in deze branche. ,,Wie ben ik, als oprichter van een e-commerce-bedrijf, om te zeggen dat ze gelijk hebben'', zegt Troost beheerst. ,,De tijd zal het leren.''

Polis4u heeft zichzelf twee jaar gegeven om te kijken hoe er winst kan worden gemaakt. Intussen breidt het zijn verzekeringspakket uit; vorige week introduceerde het de bromfietspolis.

    • Rentsje de Gruyter