Spanje

Flamenco directo

Binnen de nieuwe ontwikkelingen in de Flamenco neemt het Nuevo Ballet Español van het jonge duo Carlos Rodríguez en Ángel Rojas een bijzondere plaatsin. Veelzijdig als dansers, choreografen en regisseurs behoren beiden tot de nieuwe `fusie-beweging die de klassieke flamenco-dans toepast in ballet, maar tevens weet te mengen met invloeden van jazz en contemporaine dans. In samenwerking met Lola Greco is het NBE de komende weken in Madrid te bewonderen met een nieuwe produktie: Flamenco Directo. Aanbeveling voor liefhebbers van vernieuwing en talent. Nuevo Ballet Español in Teatro de Madrid, Avenida de Ilustración, tot 2 mei. Res via Caja Madrid 00-34902488488. Di t/m za 20u30 zo 18u.

Lentefotografie

Verdeeld over 34 locaties, de meeste in de hoofdstad Barcelona wordt de komende maanden het Catalaanse fotofestival Primavera Fotográfica (Fotografische Lente) georganiseerd. Breed opgezette tentoonstellingen gegroepeerd om verschillende thema's. Zoals in het Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) een overzichtstentoonstelling van Catalaanse fotografie uit de beginperiode in de vorige eeuw. (MNAC, Palau Nacional, Parc de Monjuïc, tot 25 juni).

En verder

Helse pret met de voorstelling 666 in Madrid van de theatergroep Yllana (Teatro Alfil 00-34915214541; Elfde Guitaarfestival van Barcelona tot 3 juni. Uiteenlopende optredens (Enrique Morente, Taj Mahal). Inl en kaartjes via Caixa Catalunya 00-34902101212.