Selectie Radio

Hier en nu Den Haag. O.a. VVD-staatssecretaris Johan Remkes praat over wonen, Vinex-locaties en huur- en koopprijzen van huizen. Ook hoogleraar H. Entzinger over migratie, minderheden en integratie. Radio 1, 20.04-22.00u.

Urubicha: Don Giovanni, de goddeloze rokkenjager. Over de idealen en tragiek van Don Giovanni, die zich volgens Freud in de keuze van zijn god heeft vergist. Rokkenjager Don Juan werd in 1613 voor het eerst opgetekend door een Spaanse monnik. Hij duikt ook op bij o.a. Molière, Byron en Poesjkin. De geniaalste vorm kreeg Don Juan echter in Mozarts Don Giovanni. Radio 4, 19.02-20.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van cabaretier Marco van Es in Arnhem o.m. een gesprek met Eerste-Kamerlid voor de SP Driek van Vught en zijn partijgenoot J.P. de Wit over het jonge geluid dat zij willen laten horen. Na elven een concert en een historisch geluid. Radio 5, 22.02-24.00u.