Selectie Muziek

Passiemuziek

De organist Bert Matter speelt in de Bachserie van de Nederlandse Bachvereniging Bachmuziek op het orgel van de Sint Walburgiskerk in Zutphen. 14 april 20u15.

Joop Schets dirigeert het Toonkunstkoor Arnhem, het Gelders orkest en het Roder Jongenskoor in de Matthäus Passion van Bach. 15 april 19u en 16 april 14u Musis Sacrum Arnhem.

Arie Hoek dirigeert de koren Soli Deo Gloria, Vivace en Cantarella en het orkest Continuo in de Matthäus Passion van Bach 15 april 19u30 Grote Kerk Sliedrecht.

Ed Spanjaard dirigeert het Limburgs Symphonie Orkest, het LSO-Projectkoor en het Jeugdkoor Cantharella in de Matthäus Passion van Bach. 16 april 15u Stadsschouwburg Heerlen; 19 april 19u30 De Maaspoort Venlo.

Jan Pasveer dirigeert Slovak Sinfonietta, het Zaans Cantate Koor, het Westerkerkkoor Amsterdam en de zangeressen Lea Vitková en Hana Stolfová in `hoogtepunten' uit de Matthäus Passion van Bach. 15 april 20u Oostzijderkerk, Zaandam; 16 april 20u15 Concertgebouw Amsterdam.

Het Toonkunstkoor Rotterdam dat in 1870 de eerste gedeeltelijke en in 1926 de eerste complete Matthäus Passion in ons land uitvoerde, brengt het werk olv Daan Admiraal op 20 en 21 april 19u30 in De Doelen, Rotterdam mmv het Rotterdams Jongenskoor en Philharmonia Amsterdam.

Thijs Kramer dirigeert de KCOV Execelsior, het Jongeskoor Waterland en het Randstedelijk Begeleidingsorkest in de Matthäus Passion van Bach. 17, 18 april 19u30 Concertgebouw Amsterdam.

Vampieren

`Dance of the Vampires' heet het programma van het Nederlands Blazers Ensemble rond Iva Bittova, de Tsjechische zangeres en altvioliste op de grens van volksmuziek en avantgarde, 14 april 20u30 Paradiso Amsterdam; 15 april 20u Grote Kerk Enschede; 16 april 11u Vredenburg Utrecht; 16 april 20u15 Nieuwe Kerk Den Haag.

Paco P~ena

De gitarist Paco Peña, brengt met gitaristen, zangers, een danser en danseressen een Spaanse avond. 13, 14 april 20u Carré Amsterdam; 17, 18 april 20u15 Lucent Danstheater Den Haag.

Nederland-België

Ter afsluiting van de vierde concertreeks in het BIMhuis ontvangt het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (JOC) ontvangt eerst twee Belgische solisten, saxofonist Frank Vaganee en trompettist Bert Joris en vervolgens een hele bus vol Belgisch talent, verenigd in het Brussels Jazz Orchestra. 15 en 16 april 21u BIMhuis Amsterdam.

Dave Weckl Band

In de serie jazz & fusion presenteert drummer Dave Weckl zijn band met Brandon Fields (sax), Jay Oliver (toetsen), Buzz Feiten (gitaar) en Tom Kennedy (bas). 17 april 21u Melkweg Amsterdam.

Destiny's Child

De nieuwe Supremes, wordt de damesgroep Destiny's Child van hits als Bug-a-boo en Say my name nu al genoemd. De groepsleden zijn min of meer inwisselbaar, vandaar dat de plek van de opgestapte LaToya en LaTavia moeiteloos kon worden ingenomen door Farrah en Michelle. R&b-soul op Ahoy-formaat, 16 april 21u30 Melkweg Max, Amsterdam.