Selectie Galerie

Anton Corbijn

Dit jaar viert Anton Corbijn zijn 25-jarige jubileum. In die periode werd de fotograaf haast net zo beroemd als de popsterren die voor hem poseerden. In aansluiting op Corbijns grote overzichtstentoonstelling in het Groninger Museum toont de Torch Gallery afdrukken uit zijn laatste boek 33 Still Lives. De zwart-wit foto's, voorzien van een blauwe kleurzweem, lijken op stilgezette beelden uit fictieve documentaires waarin beroemde filmsterren de hoofdrol spelen. 15 april t/m 13 mei, Lauriergracht 94, Amsterdam.

Do t/m za 13-18u.

Paul de Reus

De mens, met al zijn eigenaardigheden en zwakheden, staat centraal in het werk van Paul de Reus. In zijn beelden, tekeningen, foto's en installaties spelen klungelige volwassenen en schuchtere kinderen de hoofdrol. Op zijn nieuwste presentatie in de Annet Gelink Gallery, getiteld `Verder in vuil ondergoed', is te zien hoe een man en een vrouw wanhopig indruk op elkaar proberen te maken. Elders in de ruimte speelt een kind met de baard van zijn bejaarde oppas en tracht een man zijn eigen spiegelbeeld te ontwijken. 15 april t/m 20 mei, Laurierstraat 187-189, Amsterdam. Di t/m za 11-18u.

Ritsaert ten Cate

De installatie Soft Faith van Ritsaert ten Cate bestaat uit 21 zwarte muziekstandaards waarop antieke conserveerladen zijn gemonteerd. Hierin bevinden zich, wetenschappelijk gesorteerd, diverse soorten insecten. Aan elke standaard hangt bovendien een wit T-shirt met daarop een gedicht van de dertiende-eeuwse Perzische dichter Rumi. De beelden vormen samen een verstilde groep schimmen en vertellen een verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

T/m 7 mei in Galerie Reuten, Fokke Simonszstraat 49, Amsterdam. Do t/m za 13-18u.

Wouter van Riessen

Het afgelopen jaar werkte Wouter van Riessen in een atelier van het Bethanienhaus in Berlijn. De schilderijen die hij daar maakte, exposeert Van Riessen nu in Galerie Rob Jurka. De verstileerde personages die zijn doeken bevolken, houden het midden tussen mensen en poppen. Met hun houterige bewegingen en hun holle blikken hebben ze wel iets weg van de figuren op de schilderijen van Fernand Légér. 15 april t/m 21 mei, Singel 28, Amsterdam. Do t/m za 13-18u.

En verder

Schilderijen van Rik Meijers t/m 18 mei in Galerie De Praktijk, Lauriergracht 96, Amsterdam; keramiek van Karen Santen en tekeningen van Elly de Goede t/m 10 mei in Galerie de Witte Voet, Kerkstraat 135, Amsterdam; schilderijen van Sven Kroner t/m 13 mei in Galerie Fons Welters, Bloemstraat 140, Amsterdam; foto's van Betsy Green t/m 13 mei in Galerie Pennings, Geldropseweg 61B,

Eindhoven.