Schadeclaim boeren bij Bayer

De schadeclaim die een groep koeienhouders bij Bayer indient wegens een besmet vaccin, vertegenwoordigt de grieven van ongeveer 1.400 boeren. Dat is gisteren bekendgemaakt door de stichting IBR/BVD, die de gedupeerde boeren vertegenwoordigt. Aanvankelijk hadden zich 7.000 boeren gemeld. Zij klaagden dat hun koeien minder melk gaven of zelfs doodgingen. Voorzover bekend is op de helft van deze bedrijven inderdaad entstof gebruikt die verontreinigd was. Het gaat om 1,1 miljoen vaccins. De helft van de gedupeerde bedrijven doet echter niet mee met de schadeprocedure omdat ze weinig van de rechtszaak verwachten of de affaire achter zich willen laten. De stichting schat de schade op vele tientallen miljoenen guldens. De claim wordt in de loop van het jaar ingediend. (ANP)