Ronaldo bij rentree zwaar geblesseerd

Ronaldo is gisteren bij zijn rentree in het shirt van Inter Milaan opnieuw ernstig geblesseerd geraakt. De Braziliaan, die door een knieblessure vier maanden was uitgeschakeld, moest tijdens de eerste finale van het Italiaanse bekertoernooi tegen Lazio na zes minuten spelen met een ernstige blessure aan dezelfde knie de strijd staken.

De 23-jarige Ronaldo ging tijdens een solo plotseling kermend naar de grond. Twee verdedigers van Lazio die in de buurt stonden, staken onmiddellijk hun hand op voor medische assistentie. Ronaldo werd huilend van de pijn op een brancard van het veld gedragen. De Braziliaanse stervoetballer was na een uur ingevallen.

Vanmorgen is de voetballer per privé-vliegtuig van Inter-voorzitter van Moratti naar een ziekenhuis in Parijs vervoerd, waar hij door professor Saillant zal worden onderzocht. Saillant opereerde Ronaldo in november aan zijn rechterkniegewricht. Ronaldo werd vergezeld door clubarts Volpi, zijn manager Branchini en zijn privé-trainer Petroni. Volpi kon gisteren niet zeggen wat er precies aan de hand was. Het zou volgens hem om dezelfde pees kunnen gaan waaraan Ronaldo eerder geopereerd is. Tijdens de solo verdraaide hij zijn knie.

Ronaldo werd in 1997 voor een recordtransferbedrag door Inter van Barcelona gekocht. Tijdens het wereldkampioenschap van 1998 in Frankrijk had de beste voetballer ter wereld moeten schitteren. Vlak voor de finale tegen Frankrijk werd hij onwel en naar het ziekenhuis vervoerd. Het is nooit helemaal duidelijk geworden wat de oorzaak was. Toch verscheen Ronaldo met het Braziliaanse elftal aan de aftrap. Voor en tijdens e wedstrijd maakte hij een versufte indruk.

In Brazilië werd een onderzoek ingelast. Volgens artsen was de voetballer onder de spanning, mogelijk veroorzaakt door de druk die sponsor Nike en het Braziliaanse volk op hem legde, bezweken. Ronaldo had nooit in de finale mogen spelen, luidde het oordeel van veel artsen. Zij vermoedden een epileptische aanval. Het onderzoek verschafte geen duidelijkheid.

In de laatste week voor de WK-finale had Ronaldo al pijn in een knie. Hij trainde niet mee met de selectie en deed alleen oefeningen. Bij Inter kon Ronaldo vervolgens nauwelijks zijn talenten tonen. Hij was vaak geblesseerd. Zijn laatste wedstrijd voor Inter speelde hij op 21 november. Op een doorweekt veld raakte hij zwaar geblesseerd, weer aan de kniebanden. De medische staf van de club besloot Ronaldo te laten opereren.

Vorige week werd Ronaldo vader van een zoon, Ronald, vernoemd naar Ronald Reagan. Gisteren maakte hij in Rome zijn rentree. Inter stond op dat moment met 2-1 achter. Seedorf, die voortdurend werd uigejouwd door racistische Lazio-supporters, had Inter naar een 1-0 voorsprong geschoten. Nedved maakte gelijk, Simeone de winnende treffer.

Barcelona leed gisteren in de eerste halve finale van het Spaanse bekertoernooi in Madrid een grote nederlaag (3-0) tegen degradatiekandidaat Atlético Madrid. De Nederlander Hasselbaink scoorde éénmaal voor de Madrilenen. Vorige week verloor Barcelona in de kwartfinale van de Champions League met 3-1 van Chelsea. Zondag blameerde het team van trainer Van Gaal zich door thuis met 3-0 van Real Mallorca te verliezen.