Twee maal Wim Sonneveld

De cabaretier Wim Sonneveld is volgend jaar het onderwerp van twee theaterproducties: een toneelstuk van het gezelschap Toetssteen, dat volgend voorjaar wordt gespeeld, en een musical met Jos Brink in de hoofdrol, die volgend najaar in première gaat.

De musical, met bestaande en nieuwe liedjes, wordt geschreven door Lars Boom, die eerder muzikale voorstellingen schreef over Wim Kan (Ken Kan) en Johnny Jordaan (Oh Johnny). Het stuk voor het amateurgezelschap Toetssteen is van huisschrijver Ger Beukenkamp, die ook co-auteur was van het Toetssteen-succes Emily, over de vorige vriendin van kroonprins Willem-Alexander.

Jos Brink, wiens plannen voor een Sonneveld-musical in theaterkringen al geruime tijd bekend zijn, heeft verontwaardigd gereageerd op het nieuws over Toetssteen. Beukenkamp meent echter dat de twee voorstellingen elkaar niet in de weg zullen zitten; op een onderwerp als Sonneveld is naar zijn zeggen geen exclusiviteit te claimen.