Selectie Radio

De avonden. Na het uitzicht van schrijfster Monica Metz en een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met schrijver Wiel Kusters over zijn autobiografische bundel De onweerzitting. Na elven dichter Victor Schiferli over zijn debuut Aan een open raam en een concert van Josh Rouse uit Nashville. Radio 5, 22.02-24.00u.

Knetterende letteren. Over de literaire canon en hoe deze tot stand komt met de literatuurwetenschapper Hugo Brems, schrijver Atte Jongstra en de critici Jeroen Vullings en Elsbeth Etty. Aan bod komen o.a. de rol van de criticus, de opkomst van allochtone literatuur en de literaire kritiek. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. Tv-journalist Lex Runderkamp praat over de film The Insider, waarin onderzoeksjournalist Al Pacino een tabaksfabrikant in het nauw brengt. Verder kunstenaar Diet Wiegman die exposeert met 3D-tekeningen. Morgen, Radio 5, 17.02-17.50u.