Jeroen Pauw naar BNN?

BNN, de publieke omroep van Bart de Graaff, aast op RTL-presentator Jeroen Pauw. In de voorlopige programmaschema's voor het nieuwe televisieseizoen die in Hilversum circuleren, staat Pauw met zijn huidige RTL4-programma Een Kwestie van Kiezen op donderdagavond op Nederland 3 ingetekend. De omroep die daarbij vermeld staat is BNN.

Zowel Gerard Timmer, vice voorzitter van BNN, als Jeroen Pauw bevestigen dat er gesprekken gevoerd zijn, maar er is nog lang geen overeenkomst, zo zeggen beiden. Pauw zegt zich louter nog ,,in de oriëntatiefase'' te bevinden nu hij bij RTL onlangs een iets `losser' contract is overeengekomen. Hij zegt ook met NPS-directeur Willem van Beusekom te hebben gesproken over eventueel presentatiewerk op Nederland 3, maar ook die gesprekken waren volgens hem informeel van aard. Het kan ook nog best dat hij bij RTL blijft. ,,Ik ben echt niet bezig de slag van mijn leven te slaan.''

Ook BNN houdt zich nog op de vlakte. Half juni wordt pas bekend of de omroep na september mag blijven uitzenden. Daarvoor moet de omroep 100.000 betalende leden hebben. Momenteel is het Commissariaat de 114.000 handtekeningen aan het verifiëren die Bart de Graaff deze week heeft ingeleverd. ,,Ik had het ook liever gisteren dan vandaag allemaal rond, maar dat kan nu eenmaal nog niet'', zegt Timmer. ,,Het is een heel onhandig jaar voor ons.''

Keurt het Commissariaat het ledenpakket goed, gaat BNN van ongeveer anderhalf uur naar vier uur per week. De omroep wil dan, zo zegt Timmer, ook meer serieuze programma's gaan uitzenden. Jeroen Pauw zou daar goed bij passen met zijn programma Een Kwestie van Kiezen meent Timmer, maar het is ook nog niet zeker of hij dat format mee mag nemen. De rechten berusten bij RTL4. ,,Het is dus niet meer dan een werktitel in een schema. Je moet íets invullen'', aldus Timmer.

    • Japke-d. Bouma