Weer kritiek van Rivaldo op Van Gaal

De Braziliaanse stervoetballer Rivaldo heeft opnieuw kritiek geuit op de Nederlandse trainer Louis van Gaal van de Spaanse club FC Barcelona. Rivaldo reageerde gisteren op de wissels van de coach tijdens de met 3-0 verloren thuiswedstrijd tegen Real Mallorca. Eind vorig jaar werd Rivaldo, vlak na zijn uitverkiezing tot Europees voetballer van 1999, tijdelijk uit de selectie gezet. Hij had zijn ongenoegen geuit over de linksbuitenpositie die hij bij Van Gaal moet bekleden.

Afgelopen zondag wisselde Van Gaal zowel Rivaldo als Patrick Kluivert. Volgens de coach waren de spelers niet in vorm. ,,Ik begrijp niet waarom de trainer me eruit haalde'', zei Rivaldo. ,,Ik heb goed mijn best gedaan in de trainingen vooraf en ik speelde helemaal niet slecht. Daarbij heb ik alle taken uitgevoerd .''

Rivaldo durfde niet hard uit te halen naar Van Gaal, uit vrees voor een nieuwe strafmaatregel. ,,Ik houd me rustig, ik wil niet opnieuw een rel'', zei de speler die zich inmiddels heeft verzoend met een linksbuitenpositie.

Kluivert begreep niet waarom Van Gaal hem had ingeruild voor een andere spits. ,,Als je achter staat, moet je een verdediger wisselen voor een aanvaller.''

Volgens Van Gaal speelden Rivaldo en Kluivert zwak. Het publiek was het zondag met hem eens. De supporters floten hen uit.