Pulitzer Prize Jhumpa Lahiri

Schrijfster Jhumpa Lahiri (1967) heeft de Pulitzer Prize voor fictie gewonnen voor haar verhalenbundel Interpreter of Maladies. Het tijdschrift The New Yorker noemde de Bengaals-Amerikaanse Jhumpa Lahiri, die vorige week ook de PEN/Faulkner Award voor het beste debuut ontving, als een van de twintig beste Amerikaanse schrijvers voor de 21ste eeuw. In haar verhalenbundel schrijft Lahiri over de ervaringen van ontheemde Indiërs in de VS, en Indiase Amerikanen terug in hun `moederland'. Lahiri, op 21 januari in een interview met deze krant: ,,Het pakte zo uit dat al mijn personages Indiaas zijn, maar ik heb nooit van te voren bedacht dat ik over `the Indian experience' wilde schrijven. Ik probeer te schrijven over mensen met problemen en gevoelens die fundamenteel zijn. Wie heeft zich nooit ergens een outsider gevoeld?'' De prijs in de categorie biografie ging naar Stacy Schiff voor Véra, het levensverhaal van de echtgenote van Vladimir Nabokov. De Pulitzer Prize voor non-fictie werd toegekend aan John W. Dower voor zijn boek Embracing Defeat: Japan in the Wake of World War II.