Selectie Radio

Opium. Gesprek met Michel van der Plas die onlangs een biografie over de katholieke dichter Anton van Duinkerken voltooide. Voorts Marcel Otten over zijn vertaling van De Saga van Njal, ook wel de IJslandse Ilias genoemd. Radio 1, 20.04-22.00u.

De Avonden. Na het uitzicht van journalist Joop van Zijl een lezing van NRC-journalist Hubert Smeets over de maatschappelijke positie van de Nederlandse burger. Verder Arjen Kikkert over de bruine kikker en het tweede deel van het tien jaar geleden uitgezonden portret van jazzkenner Pete Felleman. En mijmeringen van Rob Weijers. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Portret van de 58-jarige Reza Asadi die acht jaar geleden uit Iran naar Nederland vluchtte. Hij schrijft in het personeelsblad van zijn bedrijf over de tijd dat hij actief was in de Mujahedeen en tegen de Iraanse revolutie van ayatollah Khomeini streed. Radio 1 & 2, 0.04-1.00u.