Grote fusie in advocatuur nabij

Het Britse advocatenkantoor Freshfields en de Duitse branchegenoot Bruckhaus Westrick Heller Loeber zijn in gesprek over een fusie. Als ze samengaan, ontstaat een bedrijf met 1.850 advocaten, met dertig vestigingen vertegenwoordigd in achttien landen. De belangrijkste kantoren staan in de financiële centra Londen en Frankfurt. Dit meldt The Wall Street Journal. De partners in de twee kantoren zullen volgens de krant deze maand stemmen over de verbintenis.

Freshfields, een van de vijf grootste advocatenfirma's in Londen, is met zo'n 1.500 advocaten een stuk groter dan Bruckhaus Westrick Heller Loeber (370 advocaten). De Britten willen hun positie versterken in Duitsland, waar Freshfields eerder dit jaar al fuseerde met een Deringer Tessin Hermann & Sedemund.

Freshfields en Bruckhaus praten inmiddels zes maanden over een fusie. Vorig jaar adviseerden ze samen het Duitse telecommunicatiebedrijf Mannesmann AG dat zich verzette tegen overname door het Britse Vodafone. Die strijd verloor Mannesmann, de overname ging door.

Freshfields heeft sinds mei vorig jaar een kantoor in Nederland. Daarvoor nam het kantoor Nederlandse partners over van Nauta Dutilh (afdeling New York) en (voorheen) Loeff Claeys Verbeke. Het kantoor in Nederland houdt zich bezig met onder meer fusies en overnames, effecten, belastingen, intellectuele eigendom en mededingingsrecht.