Doden bij schietpartij Zevenaar

Bij een schietpartij in het Gelderse Zevenaar zijn zaterdagavond twee mannen doodgeschoten. Twee andere mannen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is hun toestand stabiel.

De schietpartij vond rond kwart over elf plaats op 't Stegeslag in de gelijknamige wijk in Zevenaar. Over de toedracht tast de politie nog volledig in het duister, zo zei een woordvoerder vanochtend. Gisteren is de gehele dag sporenonderzoek verricht, vandaag heeft een buurtonderzoek plaats. De twee doden, een 28- en een 34-jarige man uit Arnhem, werden door de politie op straat aangetroffen: één lag op het trottoir, de ander tien meter verderop.

De politie wil niet reageren op een bericht, vanochtend in de regionale krant De Gelderlander, waarin wordt gesuggereerd dat de schietpartij een geval van bloedwraak tussen Koerden is. Er zou een bloedspoor lopen van de plaats van het incident naar de woning van een man wiens zoon vorig jaar in Zevenaar was doodgeschoten. De zoon was in 1994 veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de moord op een Belgische Koerd in Apeldoorn. Hij was enkele maanden voor zijn dood vrijgekomen en werd neergeschoten door een Koerd uit Amsterdam. Die is vorig jaar tot twaalf jaar cel veroordeeld.

De twee gewonde mannen zijn 31 en 59 jaar en zijn beiden uit Zevenaar afkomstig. De politie wil niet zeggen of de doden en gewonden van Koerdische afkomst zijn. De woordvoerder wilde ook niet zeggen of de mannen bekenden van de politie zijn. Er is een recherchebijstandsteam van achttien agenten gevormd dat het onderzoek uitvoert.