Dijkstal: Borst bestuurt te veel op noodkreten

De VVD weigert meer geld voor de zorgsector uit te trekken zolang niet duidelijk is wat er met al het extra geld is gebeurd dat er afgelopen jaren in is gestoken. Minister Borst (Volksgezondheid) laat zich veel te veel leiden door noodkreten uit de zorg: de sector is verworden tot een `piep- en knijpsysteem' dat schreeuwt om van het kabinet extra geld te krijgen. ,,Een schreeuw leidt tot Borst en Borst leidt tot meer geld', aldus de fractieleider van de VVD in de Tweede Kamer, Dijkstal, zaterdag tijdens een studiebijeenkomst van zijn partij over de toekomst van het zorgstelsel. De Kamer moet volgens hem laten onderzoek wat er met de vele miljarden guldens is gedaan die de zorgsector sinds 1994 extra heeft gekregen. Dijkstal riep ook de andere fracties op ernst te maken met de discussie die na 2002 moet leiden tot een modernisering van het zorgstelsel.