American Beauty wint Britse prijs

De Amerikaanse film `American Beauty' van de Engelse regisseur Sam Mendes was zondag de grote winnaar bij de uitreiking van de hoogste Britse filmprijs. De BAFTA-Awards, ook bekend als de Britse Oscars, worden toegekend door de British Academy of Film and Television Arts. Naast de prijs voor beste film ontving American Beauty, die vorige maand in Los Angeles met vijf Oscars werd bekroond, prijzen voor beste acteur (Kevin Spacey), actrice (Annette Bening), cinematografie, muziek en montage. De David Lean Award voor beste regie werd toegekend aan Pedro Almodóvar voor diens Todo sobre mi madre, tevens winnaar van de prijs voor beste niet-Engelstalige film. Dame Maggie Smith ontving de prijs voor beste vrouwelijke bijrol (Tea with Mussolini), Jude Law die voor mannelijke bijrol (The talented Mr. Ripley). Acteur Michael Caine en regisseur Stanley Kubrick werden geëerd met een BAFTA Fellowship. (AP, Reuters)