Telefónica ziet af van beursgang dochter

Het Spaanse telecomconcern Telefónica, de toekomstige eigenaar van Endemol, schrapt het plan om zijn mediadochter in juni naar de effectenbeurs te brengen. Dat heeft topman Juan Villalonga gisteren bekendgemaakt op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Het besluit is vooral ingegeven door de ontwikkelingen op de effectenbeurzen. Volgens Villalonga zijn aandelen van mediabedrijven op het ogenblik ondergewaardeerd. ,,De aandelen zullen meer waard worden als we wachten met de beursgang.'' Een tweede reden is de herstructurering van de mediadivisie, die belangen omvat in Spanje en Argentinië. In kringen van Telefónica is vernomen dat ook Endemol bij die reorganisatie wordt betrokken. Het Spaanse concern maakte drie weken geleden een akkoord bekend over een bod van omgerekend 12 miljard gulden op Endemol. (ANP)