Radio

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor de vervallen naoorlogse Haarlemse wijk Schalkwijk, een schoonmaakactie op vogeleiland Griend, beeldend kunstenaar Erik van Ommen over de Nationale Natuur en Milieu Manifestatie op 28 mei op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn en de eerste bunzing in een natuurreservaatjes in Breda. Radio 1, 8.07-10.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Aandacht voor de presidentsverkiezingen in Peru een discussie over de braafheid van de milieubeweging. Verder o.a. een gesprek met de eigenzinnig danstheatermaakster Wies Bloemen en een discussie over het verplicht afkicken. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. VVD-minister Hermans van Onderwijs praat over de vastgelopen CAO-onderhandelingen in het onderwijs, de onderwijsachterstand van allochtone leerlingen en zijn claim op de meevallers van Zalm. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de acteur Jacob Derwig. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. De nieuwe presentatrice Annemiek Schrijver praat met de acteur en regisseur Gijs Scholten van Aschat over het toneelstuk De mooie onbekende dat 12 april in première gaat. Radio 1 & 2, 0.04-1.00u.

Boven het dal. Gesprek met hemelbestormer, verhalenverteller en trendsetter Willem de Ridder. Maandag, Radio 5, 16.02-17.00u.

Ophef & vertier. Onder meer de volgende onderwerpen: de speelfilm Sombermans actie, naar het gelijknamige boek van Remco Campert; de tentoonstelling in het Teylers Museum in Haarlem over De eeuw van Michelangelo en de expositie in het Groninger Museum van popfotograaf Anton Corbijn. Voorts verplaatsen literator Kees Fens en modeontwerper Peter George de thema's van Dante Alighieri in onze tijd. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.