Radio

Tema. De uitzending van vandaag gaat voor een deel over hersenletsel. Neuropsychologe Jacqueline Hochstenbach praat over haar plan voor het oprichten van een `nazorgpoli' voor slachtoffers van een beroerte. Radio 5, 14.02-15.00u.

Weekencafé. Gast is kindervriend Edwin Rutten, beter bekend als Ome Willem in het kinderprogramma de Film van Ome Willem. Thans is hij freelance zanger (o.a. het Klokhuis) en presentator bij fora. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Portret van de Franse schilder, neo-dadaïst en performancekunstenaar Yves Klein (1928-1962) die beroemd is geworden door zijn monochromen: schilderijen in één kleur. Verder aandacht voor de wegens de burgeroorlog uit Sierra Leone gevluchte rapper Francis Jackson (18). Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optreden van o.a. de Portugese zangeres Crista Branco, zanger Lex Roeka en Blof. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor de Franse componist, arrangeur en pianist Claude Bolling die maandag 70 wordt. Hij werkte met Boris Vian, Brigitte Bardot, Juliette Greco en Jean-Pierre Rampal. Verder aandacht voor Charles Aznavours Londense musical Lautrec. Radio 1 & 2, 0.04-2.00u.