Nieuwe plannen

Met ingang van volgende week gaat er wat veranderen in het Zaterdags Bijvoegsel. De column van S. Montag, waarvan u deze week de liefst 1035ste aflevering leest, verhuist naar pagina 2. De schaakrubriek van Hans Ree en de bridgerubriek van Jan van Cleeff staan voortaan samen met het Scryptogram en het Hollands Dagboek op pagina 7.

Op pagina 2 verschijnt dan de eerste aflevering van de nieuwe rubriek `Ouder & Kind'. In reportages, vraaggesprekken en columns zullen alle denkbare facetten van de gecompliceerde, veranderende en immer fascinerende verhoudingen tussen ouders, kinderen en grootouders aan bod komen. De kinderen in Nederland worden steeds dikker, wat doen ouder en kind daaraan? Je wordt compagnon in het boerenbedrijf van je vader, hoe word je van kind ineens collega? Een herinnering aan een zielsgelukkige jeugd. Een bespiegeling over de dood van je moeder. We hopen dat deze onderwerpen u tot een reactie zullen prikkelen: u bent tenslotte behalve lezer, misschien ook ouder, of grootouder, en in ieder geval bent u kind (geweest). Stuur uw reacties op `Ouder en kind' naar NRC Handelsblad, Zaterdags Bijvoegsel, Ouder & Kind, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam of naar e-mail zok@nrc.nl.

Vanaf volgende week zal deze pagina ook worden verrijkt met werk van een nieuwe medewerker: Alex van Warmerdam. Hij geniet grote bekendheid als filmer en theatermaker, nu gaat hij een nieuw medium beproeven.