Microsoft wil imago oppoetsen

Microsoft gaat zijn publieke imago opvijzelen met een nieuwe reclamecampagne. De softwarefabrikant heeft een reclamespot gepresenteerd waarin oprichter en voormalig bestuursvoorzitter Bill Gates het verleden en de toekomst van Microsoft bespreekt. Op de achtergrond speelt snelle akoestische gitaarmuziek. De spot is op locatie gefilmd op de campus van Microsoft, het hoofdkwartier van de softwaremaker in Seattle. Afgelopen week oordeelde een Amerikaanse rechter dat Microsoft in het verleden concurrenten willens en wetens heeft vermorzeld. Een strafmaat voor de softwarefabrikant wordt verwacht in de komende maanden. In de reclamespot wordt niet ingegaan op de zaak. Gates spreekt vooral over zijn streven naar vernieuwing van de software van Microsoft en sluit zijn praatje af met de zin: `Het beste moet nog komen'. (Redactie Economie)