Duval aan leiding na 2 ronden Masters

Het belooft weer een mooi Masters-weekeinde te worden. Na de tweede ronde op de Augusta National Golf Club staan er alleen maar grote namen aan de top van het Leader Board. David Duval kwam gisteravond tot een prachtige 65 en nestelde zich met een totaalscore van -6 aan kop. Hij staat onder meer negen slagen voor op de grote favoriet Tiger Woods.

Duval, de nummer twee van de wereldranglijst, maakte een mooie birdie op hole 2 en vervolgens elf pars. Daarna raakte de Amerikaan ontketend. Voor de beruchte tweede negen holes van Augusta had Duval maar dertig slagen nodig, dankzij vier birdies en een eagle op hole 15. Duval, in 1998 al een keer tweede in de Masters, hoopt zijn eerste overwinning in een majortoernooi te behalen. ,,Ik heb ernaar toe gewerkt om hier te kunnen pieken. Ik stem mijn hele seizoen af op de vier grote toernooien.''

Drie spelers, en niet de minsten, volgen Duval op één slag. Vijah Singh liet in zijn openingsronde 72 volgen door een 67, vijf slagen onder het baangemiddelde. Ook Ernie Els en Phil Mickelson staan op een totaalscore van -5. Els, tweevoudig US Open-winnaar, maakte birdie op de slothole voor een ronde van 67.

Phil Mickelson liet zijn eerste ronde van 71 slagen volgen door een 68. Mickelson staat net als Duval hoog op het lijstje van beste spelers die nog nooit een major hebben gewonnen. ,,Ik laat me niet gek maken. Die Major komt wel een keer. Ik ben in topvorm, misschien pak ik zondag het groene jasje wel.''

Favoriet Woods speelde minder overtuigend dan de laatste weken, maar kansloos is hij nog niet. Hij maakte in zijn tweede ronde 72 en heeft een achterstand van negen slagen op Duval. Dennis Paulson viel ver terug. De verrassende leider na de eerste dag liet zijn 68 volgen door een teleurstellende 76.