Duitsland schaft prijsregelingen af

Duitse Internethandelaren kunnen binnenkort net als hun buitenlandse concurrenten ruime kortingen aan klanten verstrekken. De rood-groene regering in Berlijn is van plan twee verouderde prijsregelingen af te schaffen. Volgens de eerste mogen kortingen niet meer dan 3 procent van de adviesprijs bedragen, terwijl de andere aan winkeliers verbiedt om klanten een bonus te geven.

Volgens een woordvoerster van het Duitse ministerie van Economische Zaken is een richtlijn van de Europese Unie op het gebied van elektronische handel de aanleiding voor de verandering. Deze richtlijn stelt dat bij Internethandel de wetten van het land van de handelaar van toepassing zijn. In andere EU-landen zijn de kortingsbepalingen echter veel minder strikt dan in Duitsland. Het ministerie meent dat Duitse handelaren hierdoor gediscrimineerd worden. (DPA)