Dader van moord op supporter meldt zich

Volgens de politie van Istanbul heeft een Turkse man bekend een van de twee omgekomen voetbalsupporters van Leeds United te hebben doodgestoken. De verdachte wordt samen met twaalf andere Turken vastgehouden vanwege de ongeregeldheden rondom de halve finale van het UEFA-Cuptoernooi tussen Galatasaray en Leeds United. De twintig Britse supporters, die waren aangehouden, zijn vrijgelaten en inmiddels naar eigen land teruggekeerd.

Galatasaray, dat de wedstrijd donderdag met 2-0 won, heeft gedreigd de return over veertien dagen in Leeds niet te zullen spelen als de fans van club niet welkom zijn bij de wedstrijd. De Turkse club wil op neutraal terrein voetballen.

Een Engels parlementslid heeft voorgesteld uit voorzorg Turkse supporters toegang tot het stadion te weigeren. ,,Als onze fans niet mogen komen, waarom zou onze ploeg dan wel gaan. Hoe willen ze ons beschermen? Dit is een verkeerde houding van de Engelsen'' zei een woordvoerder van Galatasaray. Volgens het officiële reisbureau van de Turkse club hebben zich nog geen supporters voor de trip naar Londen gemeld.

De politie onderzoekt een aantal dreigtelefoontjes dat bij de Turkse ambassade in Londen is binnengekomen naar aanleiding van de incidenten in Istanbul. Bij de ambassade zegt men de dreigementen niet serieus te nemen. (ANP, Reuters)