POTTER HOEKJE

Elke week nieuwtjes over de boeken van tovenaarsleerling Harry Potter in dit speciale Potterhoekje.

School verbiedt Potter

EEN CHRISTELIJKE SCHOOL in Engeland heeft de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter verboden, omdat ze onchristelijk zouden zijn. ,,De bijbel is er duidelijk in dat tovenaars, de duivel en demonen bestaan en griezelig echt, machtig en gevaarlijk zijn. Kinderen van God moeten zich verre daarvan houden'', zei het schoolhoofd. Ook andere boeken waarin heksen en tovenaars als grappig en ongevaarlijk worden afgeschilderd zijn verboden.

Harry Potterdag

MIJN JUF GING met zwangerschapsverlof. De laatste dag dat zij er was hielden wij een `Harry Potterdag'. We gingen eerst verdwijnspreuken doen en toen waarzeggerij. Het was een hele leuke dag. Ik heb Hagrid getekend.

(Eigen nieuws Marije Roos, 10, Bergen)

Alle Potters al twee keer gelezen

HET BEGON TOEN onze juf Harry Potter & de Steen der Wijzen voor ging lezen. Ik vond dat zo leuk dat ik voor mijn verjaardag gelijk de boeken van Harry ging vragen. Ik kreeg deel 1 en 2. Ik begon gelijk met lezen en in anderhalve week had ik ze allebei al uit, ik bleef vol ongeduld wachten op deel 3 en eindelijk was het er, ik heb het meteen gekocht en ook dit boek had ik in de kortste keren uit. Toen ik me een keer verveelde dacht ik hé ik kan ze nog wel een keer lezen en in drie weken had ik ze alle drie uit.(Eigen nieuws Olivier Weisz, 11, Amsterdam)

Nintendospel van Potter

HET JAPANSE COMPUTERSPEL-BEDRIJF Nintendo gaat van kinderboekheld Harry Potter een `Dolphin-game' maken. Dolphin is een nieuw spel van Nintendo dat volgend jaar verschijnt. Dat meldde het Boekblad in Nederland afgelopen week. Nintendo Nederland wil nog niets over het spel zeggen. De maker van Barbie-poppen, het Amerikaanse bedrijf Mattel, gaat Harry Potter-speelgoed maken.

Wat vind je van Harry Potter-boeken? Schrijf over je Harry Potter-belevenissen aan het POTTER HOEKJE, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet naam, adres en leeftijd op je brief.