Newconomy hoopvol

Het Internetbedrijf Newconomy beslist maandag of het op korte termijn een tweede poging doet om naar de beurs te gaan. ,,Ik ben hoopvol gestemd'', stelt commercieel directeur R. Smeets in een toelichting vanochtend. ,,De markt is duidelijk rustiger geworden.''

De beslissing om op korte termijn alsnog naar de beurs te gaan wordt samen met ABN Amro en Goldman Sachs genomen die Newconomy aanvankelijke volgende week al naar de beurs wilden brengen. De inschrijving van aandelen werd afgelopen woensdag plotseling uitgesteld omdat het beursklimaat te wisselvallig was geworden.

De directie van Schiphol stelde gisteren wel te overwegen de beursgang van de luchthaven uit te stellen indien het beursklimaat niet verandert.

,,Er zijn te veel fluctuaties'', zei financieel directeur P. Verboom van Schiphol gisteren, ,,een maand geleden zag het er nog wel goed uit.'' De vraag is nog of Schiphol 49 of 51 procent van haar aandelen naar de beurs brengt.,,Wij willen voor 51 procent naar de beurs, omdat we dan pas een onafhankelijke beursgenoteerde onderneming zijn.'' Schiphol wil dit najaar of begin volgend jaar naar de beurs gaan, ,,maar dan ben ik optimistisch gestemd'', aldus Verboom.