KPN biedt flatbewoners `feestje' aan

Telecomreus KPN geeft de bewoners van de flat `Niagara' in Amstelveen een feestje als ze niet zeuren over de bouw van een antennemast voor mobiele telefonie op hun dak. De flatbewoners reageerden geschrokken toen zij hoorden dat huurbaas Fortis het dak had `verkocht' aan KPN. Het telecombedrijf stuurde de bewonerscommissie een brief met de mededeling dat het concern als tegenprestatie daarvoor een eenmalige financiële bijdrage wil betalen. Hoeveel dat is, werd er niet bijgezegd. Volgens een woordvoerster gaat het echter om een soort onkostenvergoeding en is het zeker geen omkoping.De Niagara-bewoners willen de mast niet. Zij zijn bang voor de straling. Volgens KPN is er echter niets aan de hand. ,,Metingen hebben aangetoond dat er geen invloed is op de gezondheid'', aldus de woordvoerster. (ANP)