Christie's veilt Wernher-collectie

Het veilinghuis Christie's gaat een deel van de Wernher-collectie onder de hamer brengen. De verwachting is dat de selectie van zeldzame zilveren werken en Oude Meesters uit de verzameling van de 19e-eeuwse, van oorsprong Duitse baron Sir Julius Wernher meer dan tien miljoen pond opbrengt. De collectie bevat onder meer een klein zilveren beeldje van Sint Sebastiaan van Hans Holbein de Oudere, geschat op een miljoen pond, schilderijen van Titiaan en Filippino Lippi, en een schets van Rubens. Een deel van de Wernher-colectie bevindt zich in Britse musea. Het grootste gedeelte was in familiebezit in de landhuizen Bath House en Lutton Hoo, maar sinds de verkoop van Lutton Hoo is een belangrijk deel niet meer toegankelijk voor het publiek. De helft van de opbrengst van de veiling zal worden besteed aan het onderhouden en tentoonstellen van de rest van de Wernher-collectie. (AP)