Beeldentuin 2

Met een gevoel van verbazing, diepe teleurstelling en toenemende ergernis lazen we het verhaal van Bas Roodnat over de culturele tragedie die zich in het noorden van de provincie Groningen voltrekt.

We verheugden ons om het project van Eddy Roos in Verhildersum over enige jaren in al zijn glorie te kunnen bewonderen. En dan opeens het bericht dat dit unieke project wordt vernield nog voordat het is voltooid.

Voor de beeldhouwer Roos moet dit een nachtmerrie zijn en de aanslag die hiermee op zijn creativiteit wordt gepleegd, laat zich alleen maar gissen. En dan veronderstellen we nog dat het gerechtshof in Leeuwarden voldoende cultureel en economisch besef heeft om aan deze rampzalige ontwikkeling een halt toe te roepen. Want er zit ook een economisch aspect aan deze zaak. In zijn voltooide staat zal de beeldentuin een cultuur-toeristische trekpleister vormen die de regio heel goed kan gebruiken. Tot nu toe gaven wij bijvoorbeeld in Leens en omgeving al enige duizenden guldens uit vanwege onze interesse voor de beeldentuin.

Wat er nu dreigt, is dat Eddy Roos de laatste drie beelden niet meer maakt en dat de Stichting Beeldentuin vier van de nu al geplaatste beelden laat verwijderen. Wie is daar nu in hemelsnaam mee gebaat?

P.S.: Als rolstoelgebruikster ben ik allergisch voor grindpaden!

    • J.J. Botman Visser
    • H.C. Botman