Advocaat.com

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Inzetten maar. Wie met beleggen in Internetfondsen geld verliest kan altijd nog rijk worden met een schadeclaim. Het moet bij het hoofdkantoor van Internetaanbieder World Online inmiddels een komen en gaan zijn van advocaten, deurwaarders en rellenjagers. Iets voor een 24-uurs website?

Boze beleggers kunnen zich melden bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), maar ook bij de website emissies.com. De zakelijke dienstverlening in Nederland draait op volle toeren. Sommige bedrijven willen naar de effectenbeurs om hun naamsbekendheid te vergroten, andere vergroten hun naamsbekendheid door geflopte beursgangers te achtervolgen.

Strafadvocaat G. Spong, net voor zichzelf begonnen met advocaat O. Hammerstein, attaqueert oprichtster N. Brink van World Online. Hammerstein mag een automatiseringsmiljonair als W. Smit (ex-Datex, ex-Newtron, nu Internoc) tot zijn klanten rekenen. Smit en Brink boteren niet meer zo goed, sinds het Newtron-debacle begin jaren negentig, dat eindigde in een overname door automatiseerder Ordina. Hier worden toch geen oude rekeningen vereffend? Spong is niet de enige claimbeluste jurist. Ook advocaat B. van der Goen, die eerder slachtoffers van de Bijlmerramp bijstond, zwaait met schadepapieren. Curieus toeval: Hammerstein en hij zijn nog verdachte geweest in zwart-geldzaken waarin de Femisbank centraal stond. Hammerstein is later vrijgesproken, Van der Goen nooit vervolgd. Toen stonden zij slechts met hun initialen in de krant en daarachter een punt. Net als de Internetbedrijven.

    • Menno Tamminga