Zabel valt door pony

Twee zwarte pony's zorgden gisteren voor ophef en vertier bij de semi-klassieker Gent-Wevelgem. De dieren werden in een weiland opgeschrikt door een landende helikopter en renden het parcours op. Eén pony botste tegen de Duitse wielrenner Zabel, die daardoor ten val kwam. Beide pony's renden vervolgens enkele honderden meters in galop over het asfalt, tot ze in het centrum van Houthem door een druk gebarende agent op een zijspoor werden gezet.

Vorig jaar werd Gent-Wevelgem ook opgeschrikt door een loslopend dier. Toen kwam een konijn tussen de fietsspaken van de Belg Dierckxsens terecht. Een paar jaar geleden raakte de Italiaan Pantani geblesseerd door toedoen van een overstekende kat. In de jaren tachtig verongelukte de Portugese wielrenner Agostinho, nadat hij was geraakt door een hond die van een balkon langs het parcours was gesprongen. In dezelfde periode moest de Nederlander Hanegraaf zijn loopbaan beëindigen, na een botsing op de fiets met een hert. Een paar jaar eerder werd Parijs-Nice op voorspraak van de Nederlander Raas stilgelegd, toen een loslopende pony het peloton in tweeën had gedeeld.