Versnelde procedure in zaak Microsoft

Voor het verdere verloop van de antitrustzaak tegen het softwareconcern Microsoft zal een versnelde procedure gelden van maximaal zestig dagen. Daarover zijn de partijen het woensdag eens geworden.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en negentien deelstaten hebben Microsoft aangeklaagd wegens misbruik van zijn monopoliepositie op het gebied van besturingssystemen voor personal computers. Rechter Thomas Penfield Jackson oordeelde maandag dat het concern daaraan schuldig is en daarmee de wet heeft overtreden. Hij moet nu bepalen welke sancties volgen. De komende periode zal de rechter de partijen horen over hun argumenten voor of tegen mogelijke strafmaatregelen. Op voorstel van Jackson is overeengekomen daarvoor maximaal zestig dagen uit te trekken. (Reuters)